Reistips

Veilig op reis

Het is geen geheim dat wanneer jongeren met hun vrienden op vakantie gaan, er veel alcohol wordt gedronken en feesten het belangrijkste tijdverdrijf is. Echter, met de ongelukkige tragedie van de dood van Natalee Holloway tijdens een vakantie op Aruba, is het belangrijk voor jonge mensen om veilig te reizen tijdens het reizen. Onverantwoord drinken is niet het enige probleem bij onveilig reizen; er zijn verschillende tips voor veilig reizen waarmee u rekening moet houden tijdens uw vakantie om uw veiligheid te garanderen.

Of u nu naar het buitenland reist naar Parijs, een voorjaarsvakantie doorbrengt op South Padre Island, Texas of een zomerse roadtrip maakt naar Las Vegas, Nevada, het is belangrijk om te allen tijde veilig en bewust te zijn van uw omgeving. Door slechts een paar kleine reistips op te volgen en een paar dingen in gedachten te houden, kunt u ervoor zorgen dat uw vakantie soepel verloopt en dat u een geweldige tijd heeft.

Je grenzen kennen

Katers zijn niet het enige waar je je zorgen over hoeft te maken tijdens het feesten; binge drinken kan leiden tot black-outs, alcoholvergiftiging en erger nog – de dood. Het belangrijkste is echter dat alcohol je beoordelingsvermogen ernstig vertroebelt en slechte situaties en beslissingen er goed uit laat zien. Probeer uw alcoholgebruik en het alcoholgebruik van degenen die met u reizen in de gaten te houden. Dit brengt me bij de tweede regel: het Buddy-systeem.

Buddy-systeem

Herinner je je die middag buddychecks bij het plaatselijke zwembad nog? Het buddy-systeem, het is beproefd en het werkt. Waar je ook gaat met je vrienden, of het nu de bar, een club, het strand of een feest is, houd elkaar in de gaten. Probeer te allen tijde bij elkaar te blijven. Realistisch gezien gebeurt dit niet altijd en raken mensen uit elkaar. Als je toch uit elkaar gaat of je besluit je eigen weg te gaan, wat niet wordt aanbevolen, probeer dan minstens elk uur of zo bij elkaar in te checken. Plan ook vooruit een ontmoetingsplaats als u elkaar niet kunt vinden. Het is belangrijk om te allen tijde bij je vrienden of dichtbij hen te blijven. Voor jongens, als je merkt dat je in een gevecht zit, heb je je vrienden om je te helpen. Voor meiden, als je ongewenste seksuele avances krijgt, zijn je dames er om je uit een ongewenste situatie te helpen.

Neem geen snoep aan van vreemden

Als jongeren op vakantie zijn, zijn ze aan het kletsen, feesten en nieuwe mensen ontmoeten. Je moet echter voorzichtig zijn met vreemden en je moet niemand volledig vertrouwen. Wees voorzichtig met wat ze je aanbieden; er zijn veel oplichters die er zijn. Voor vrouwen, als een man je een drankje koopt, moet je je bewust zijn van het feit dat hij je kan proberen te verdoven of als hij je een buitensporige hoeveelheid drankjes koopt, dat hij je misschien dronken probeert te maken en misbruik van je maakt. Niet om te klinken alsof IEDEREEN erop uit is om je te pakken te krijgen, maar je moet je bewust zijn van de mogelijkheden en op je hoede zijn voor het vertrouwen van mensen die je net hebt ontmoet. Het belangrijkste is echter dat je nooit alleen gaat met iemand die je net hebt ontmoet en nooit het nummer van je hotelkamer geeft.

Denk aan de gevolgen

Om het risico te nemen als mijn moeder te klinken, moet je echt nadenken over de gevolgen van je acties. Ze moeten in gedachten worden gehouden, vooral wanneer u naar het buitenland reist.

Reizen naar het buitenland en reistips voor studenten Ken de regels, gebruiken en wetten

Elk jaar worden meer dan 2500 Amerikanen in het buitenland gearresteerd en meer dan een derde van die arrestaties is gerelateerd aan drugs en studentenreizen. Dat het legaal is om marihuana te roken in Amsterdam, betekent niet dat het legaal is om het mee te nemen naar Duitsland. Wanneer u naar het buitenland reist, is het essentieel om volledig op de hoogte te zijn van de regels, gebruiken en wetten die horen bij de landen die u bezoekt. Jongeren en studenten worden vaak gearresteerd voor dronkenschap in openbare ruimtes en voor rijden onder invloed; dit is niet alleen gebruikelijk voor mensen die naar het buitenland reizen, maar ook voor studenten die op vakantie zijn in de Verenigde Staten. Mocht u toch in de problemen komen terwijl u naar het buitenland reist, neem dan contact op met de plaatselijke Amerikaanse ambassade.

Kleed je om indruk te maken

Diefstal is een ander veelvoorkomend vakantie-ongeluk. Laat de bling-bling thuis, neem geen overmatige hoeveelheden contant geld mee en neem geen onnodige creditcards mee. Je netjes aankleden, een Rolex dragen en je geldgeschreeuw laten zien, steelt van me. In het geval dat er spullen worden gestolen, moet u twee kopieën maken van uw paspoortidentificatiepagina voordat u vertrekt. Dit zal helpen om de tijd te bespoedigen die nodig is om uw paspoort te laten vervangen als het verloren of gestolen is. Laat een exemplaar achter in uw hotelkamer en de andere thuis bij iemand die gemakkelijk te bereiken is.

Tips voor roadtrips: Plan vooruit

Voordat u aan uw reis begint, moet u vooruit plannen en een reisschema bedenken waarin moet worden vermeld op welke wegen u gaat reizen en waar u zult verblijven. Het reisschema moet aan iemand worden gegeven die niet meegaat op reis, zodat ze te allen tijde kunnen weten waar u zich bevindt voor het geval er iets misgaat. Belangrijk is ook om de juiste reisvaccinaties te halen voor het land van je bestemming, dit kan bijvoorbeeld in Amsterdam