Stedentrip

Stedentrip Amsterdam

Amsterdam is een van Europa’s meest intrigerende steden en trekt toeristen van over de hele wereld. Met zoveel te zien is het van vitaal belang om voor uw aankomst in kaart te brengen wat u van plan bent te doen. Als je een lang weekendje weg gaat, is het aan te raden om centraal te overnachten in een stadshotel. Amsterdam is een levendig knooppunt en als je het beste van wat het te bieden heeft wilt zien, is het de juiste keuze om in het centrum van de actie te zijn.

Een driedaagse gids voor Amsterdam

Dag een

Begin uw weekend met een rondvaart door de grachten, die als een “must-see” voor nieuwe bezoekers wordt beschouwd. Tickets zijn gemakkelijk te verkrijgen op veel plaatsen in de buurt van uw stadshotel. Amsterdam heeft veel grachten, waarvan de meeste boten hebben die cruises voor toeristen aanbieden. Dit is zeker een activiteit om vroeg in je reis te doen, omdat het je een geweldig perspectief op de stad geeft.

Als je eenmaal wat rondvaart, ga je naar het Rijksmuseum en zie je het allerbeste van de Nederlandse Gouden Eeuw. Meer dan 400 meesterwerken, waaronder de werken van Rembrandt, Frans Hals en Vermeer, zijn allemaal onder één dak te vinden.

Sluit af met een beetje nachtleven op het Leiden Square, waar honderden restaurants, bars en clubs het gebied vullen.

Dag twee

Breng op je tweede dag in Amsterdam een ​​bezoek aan het Anne Frank Huis en zie waar de jongedame meer dan twee jaar van haar leven doorbracht met het schrijven van het inmiddels wereldberoemde Dagboek van Anne Frank.

Blijf vervolgens door de stad reizen, maar deze keer te voet. Een wandeltocht is een buitengewone manier om een ​​stad te zien en gidsen kunnen je ontmoeten in de buurt van je stadshotel. Amsterdam heeft tal van toeristische bestemmingen, maar als je de stad met een gids verkent, kun je inzicht krijgen in de beste winkels, restaurants en bezienswaardigheden die je kunt zien door de ogen van een local.

Sluit ten slotte uw dag af in de wereldberoemde rosse buurt. Maak je geen zorgen, het is meestal ongevaarlijk. Daar vind je moeders met kinderen, oma’s en opa’s naast prostituees die hun vak achter glas uitoefenen, allemaal in hetzelfde gebied. Vergeet niet om dezelfde voorzorgsmaatregelen te nemen als in elke andere stad en u zult veilig zijn.

Dag drie

Je laatste dag in Amsterdam zou moeten beginnen in het Van Gogh Museum. Het is de thuisbasis van de grootste collectie van het werk van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh en beschikt over meer dan 200 schilderijen en 600 tekeningen.

Als je eenmaal onder de indruk bent van fenomenale kunstwerken, kun je een uitstapje maken naar de charmante wijk Jordaan in Greenwich Village in Amsterdam. De fotowaardige wijk heeft smalle steegjes, eigenzinnige speciaalzaken, cafés, designerboetieks en lommerrijke grachten met 17e-eeuwse huizen.

Sluit uw driedaagse tour af op het Rembrandtplein, een van de belangrijkste pleinen van Amsterdam. Het is een geweldige plek om mensen te kijken terwijl je even de tijd neemt om te ontspannen na een drukke drie dagen volgepakt. Als u eenmaal gerust bent, zult u merken dat er voldoende vervoer beschikbaar is om u terug te brengen naar uw stadshotel. Amsterdam is een opmerkelijke stad en een driedaagse stedentrip zal ervoor zorgen dat je terug wilt keren!