Reistips

Rondreis naar Zuid Afrika: De wereld in een land

De kleurrijke cultuur, het fascinerende dierenrijk en de enorm diverse natuur maken het mogelijk om een wereldreis in korte tijd te kunnen maken. Voor gezinnen, avonturiers, backpackers en natuurliefhebbers is een rondreis naar Zuid Afrika een echte ervaring die ooit eens meegemaakt moet worden. Wanneer je Zuid Afrika als bestemming kiest, zijn er een aantal plekken die hoog op de lijst moeten staan om te gaan bekijken.

Toeristische hotspots

Iedereen kan een aantal bekende plekken in Zuid Afrika zonder twijfel noemen. Zo kun je tijdens een safari in het Kruger Park oog in oog komen te staan met de ‘big five’: leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten en buffels. De Tafelberg bij Kaapstad voor het uitzicht, de Drakensbergen voor de oeroude bossen en woeste natuur en Swaziland om te wandelen of fietsen door het authentieke deel van Afrika waar magie en toverdokters nog deel uitmaken van het dagelijks leven. Vergeet in Kaapstad ook niet de geschiedenis met Nederlandse en Britse bezetting, die tot op de dag van vandaag nog een stempel drukken op de architectuur in de stad. Ook mag tijdens de rondreis naar Zuid Afrika een bezoek aan Johannesburg niet ontbreken. De in 1886 gestichte stad is de grootste in Zuid-Afrika en waar vroeger de goudmijnen de grootste bron van inkomsten boden, is dat tegenwoordig het zakenleven. 

Verborgen parels tijdens je rondreis naar Zuid Afrika

Wanneer je ook eens wilt afwijken van de gebaande paden, kun je volop genieten van de best-kept secrets van Zuid Afrika. Zo kun je in de Vallei der Verlatenheid je fotocamera compleet blijven vullen met de prachtige uitzichten. Het dorpje Graaff-Reinet ligt er vlakbij, waar het net is alsof de tijd stil heeft gestaan. Een natuurreservaat aan de kust gelegen, genaamd De Hoop, geeft je de mogelijkheid om actief te zijn. Zo kun je fietsen tussen de bergzebra’s, bonte bokken en elanden en onder begeleiding van een gids kun je al het moois in de duinen zien waar je anders aan voorbij was gelopen. Zo kun je misschien zelfs walvissen voor de kust spotten. Het kunstenaarsdorp Nieu-Bethesda is een verrassing midden in niemandsland. De vele ateliers in het dorp kun je bezoeken en het Owl House. Ook vind je hier veel fossielen uit het dinosaurus tijdperk en vele bushman rotstekeningen. 

Plannen van je Zuid Afrika ervaring

Het is bijna onmogelijk om het complete land in enkele weken te ontdekken. Zuid Afrika zit bomvol prachtige plekken en vele reizigers verliezen na de eerste keer hun hart aan het land zullen vaker terug willen komen. Het budget voor je rondreis varieert natuurlijk met de plekken die je allemaal wil bezoeken, gemiddeld begint een compleet verzorgde rondreis rond de €1800 per persoon in het laagseizoen voor 2,5 week. Hier zit de huur van een auto bij in en natuurlijk de reis en verblijf in hotels. Het is wel belangrijk rekening te houden met veiligheid. Zowel gezondheid en dus inentingen moet je goed checken voor je reis, maar houd ook rekening met de op sommige plekken hoge criminaliteit. Goede gidsen en betrouwbare reisinformatie zijn dus zeer belangrijk voor je rondreis naar Zuid Afrika.